2 listopada 2012

Przekąskowo

Dzisiaj dwa małe danka. Trudno się nimi najeść, ale doskonale spełniają rolę uzupełniającą obiad. 
Oto brokuły pod beszamelem, pyszne, lekkie danie, mało pracochłonne:


Dokładny przepis tutaj, a do zdjęcia pozowały brokuły robione bardziej na oko.

Drugie danie to pieczarki faszerowane. Przepis podstawowy zmodyfikowany do takich produktów, jakie akurat były pod ręką (dodatkowo marchewka i korzeń pietruszki). Wyszły pyszne:



Pewnie się komuś przydadzą. Smacznego! :)

2 komentarze:

  1. hahaha przeczytałam poczwarki faszerowane;p. Jadłam kilka razy pieczarki zrobione w ten sposób, ale nigdy mi nie smakowały, chyba dlatego, że nie umiem ich odpowiednio przyrządzić. Brokuły wyglądają przepysznie;d

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A wiesz, że one faktycznie tak jakoś poczwarkowato wyglądają. ;) Aż sprawdziłam, czy literówki nie zrobiłam. :D

      Usuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz dotyczący posta. Komentarze zawierające linki promujące inne strony nie będą zatwierdzane.
Dziękuję! :)