Dzisiaj dwa małe danka. Trudno się nimi najeść, ale doskonale spełniają rolę uzupełniającą obiad.
Oto brokuły pod beszamelem, pyszne, lekkie danie, mało pracochłonne:
Dokładny przepis tutaj, a do zdjęcia pozowały brokuły robione bardziej na oko.
Drugie danie to pieczarki faszerowane. Przepis podstawowy zmodyfikowany do takich produktów, jakie akurat były pod ręką (dodatkowo marchewka i korzeń pietruszki). Wyszły pyszne:
Pewnie się komuś przydadzą. Smacznego! :)
hahaha przeczytałam poczwarki faszerowane;p. Jadłam kilka razy pieczarki zrobione w ten sposób, ale nigdy mi nie smakowały, chyba dlatego, że nie umiem ich odpowiednio przyrządzić. Brokuły wyglądają przepysznie;d
OdpowiedzUsuńA wiesz, że one faktycznie tak jakoś poczwarkowato wyglądają. ;) Aż sprawdziłam, czy literówki nie zrobiłam. :D
Usuń